Heel eenvoudig DAB+ ontvangen met je RTL-dongel

Vanochtend hoorde ik Ger, PA0GHR tijdens de hunebedronde over DAB+ ontvangst op een RTL stick via welle.io. Wat een fantastisch programma is dit zeg. Installeren en draaien maar. Het maakt gebruik van bestaande drivers, je hoeft alleen maar op ‘Start’ te klikken om stations te zoeken. Dat neemt wat tijd in beslag, na ca. 3 minuten waren er 75 DAB+ stations toegevoegd. Bedankt voor de tip Ger!

Zie: welle.io

3 comments

 1. Ha Willem,

  Ik ben al een tijdje bezig om de DAB ontvanger op zowel een windows alsmede een linux machine aan de praat te krijgen. Dat lukt niet. Het programma start wel op en geeft de mededeling dat het zoekt naar stations en daar blijft het bij.
  Ik heb er zelfs een buitenantenne aanhangen maar er gebeurd 30 min lang niets.

  Enig idee wat er mis gaat?

  1. Hallo Rene,

   Het lijkt erop dat de stick niet wordt gezien door de software. Je moet wel eerst (op windows) de ZADIG driver installeren (Zadig.exe).

   1. Het probleem Willem was uiteindelijk gemakkelijk opgelost. De app was op mijn scherm ingeklapt en dat had ik maar niet door totdat ik domweg verticaal maar eens aan de app begon te trekken en het startscherm plotseling zichtbaar werd. He he – probleem opgelost.
    Het antwoord is dus altijd simpeler als dat je denkt!
    Ben je op de hoogte.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *