Houten wonderkrantjes gemaakt

In de eerste dagen van dit jaar heb ik een aantal nieuwe wonderkrantjes (www.wonderkrantje.nl) gemaakt. Van hout ditmaal en met 3 led-panelen aan elkaar geschakeld, waardoor de tekst wat mooier en langer over het scherm rolt. De oorspronkelijke modellen, kleine kunststof behuizingen, maakte ik met een 3D-printer. Deze printer bleek nogal gevoelig voor het verstopt raken van de ‘nozzles’, de spuitmonden waar de draad uitkomt. Los daarvan, deze nieuwe houten wonderkrantjes vind ik eigenlijk veel mooier en zijn makkelijker te maken. Een balkje van 15 x 3 x 42 en wat handenarbeid is alles wat nodig is ;-).

Wat doen deze wonderkrantjes eigenlijk? Welnu, ze laten automatisch nieuws zien zodra dat nieuws op de websites verschijnt.

Dat gaat als volgt:

  1. Van zo’n 80 websites van vooral kranten in Nederland wordt automatisch het laatste nieuws opgeslagen in een eigen database. Niet het hele artikel, maar enkel de kop. Dit proces draait 24/7.
  2. Ieder wonderkrantje is uitgerust met een WiFi module die automatisch verbinding maakt met je eigen draadloze netwerk
  3. In deze WiFi module staan persoonlijke voorkeuren geprogrammeerd, denk hierbij aan voorkeur van nieuwsbronnen. Wel nieuwskoppen tonen van www.dvhn.nl en www.lc.nl, maar niet van www.telegraaf.nl en www.ad.nl et cetera. Ieder krantje heeft zo zijn eigen voorkeuren
  4. Eenmaal aangezet, meer kun je er ook niet mee (of uitzetten natuurlijk), wordt de laatste nieuwskop uit de database getoond op het scherm. Deze komt slechts 1x voorbij, daarna blijft het scherm uit. Totdat er een nieuw artikel op 1 van de sites wordt gepubliceerd die ook in jouw voorkeuren staat.
  5. Zodra deze op de site verschijnt, komt ie ook in mijn database, en daarna ook automatisch op het wonderkrantje.
  6. Deze loop herhaalt zich permanent waardoor je altijd het meest actuele nieuws op het krantje voorbij ziet komen.

Ook belang bij zo’n houten wonderkrantje? Stuur me een mailtje, dan bekijken we de mogelijkheden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *